Peripetii cu masina mea la mana a doua

Ce nu face un tată pentru fata lui ….
M-am tot plâns tatălui că merg mult pe jos și că drumul de la job acasă este anevoios și lung. Mă plângeam pentru că asta trăiam în momentul de față dar scumpul meu tătic a zic că are niște economii și să îmi ia o mașină la mâna a doua ca să îmi fac treaba cu ea. Nu puteam să îl refuz. Știam că nu voi căpăta cine știe ce mașină dar bugetul în care trebuia să mă încadrez era 5.000.

 sursa www.autovit.ro

M-am pus pe căutat și m-am uitat pe site-uri auto în căutarea prințesei de neegalat. Alegerea mea a fost un Ford Fiesta din 2012. Știu că multe fete aleg culoarea roșie dar eu am vrut să fie albă. Negru părea puțin cam sobru pentru o buburuză.

O lună totul a funcționat impecabil și plusul cel mai mare l-a avut aerul condiționat care a funcționat impecabil pentru zilele toride de vară. După o lună și jumătate a apărut prima problemă. M-am dus cu ea la un service și mi-a spus ce probleme are mașina. Una dintre întrebări a fost dacă vreau piese ford motorcraft. Evident că termenii îmi erau străini și a trebuit să mă documentez puțin. Motorcraft este divizia de piese detinuță de Ford unde se
comercializează piese aftermarket (dezvoltate împreună cu subcontractori
precum cei mai sus menționati), însă strict sub indicațiile și
supravegherea producătorului.

Eu am vrut să pun pe ford piese originale și de la service m-a îndrumat să vin eu cu piesele și ei mi le montează. În felul ăsta eu am garanția că piesele sunt de calitate și suport doar manopera către service. Ei se aprovizionează de pe www.pieseautomix.ro și m-au sfătuit să mă îndrept către ei pentru că voi găsi toate piesele de pe listă într-un singur loc.

Pentru că sunt o începătoare în domeniul auto nu am știut că trebuie să verific periodic nivelul de ulei iar de la service mi-a spus că nivelul este aproape de 0 și că ar fi ceva defecțiuni și aici. Mi-au spus ce ulei pentru ford pot folosi și uite așa am să fac și schimbul de ulei mai devreme decât m-aș fi așteptat.

Per total costurile s-au ridicat suficient de mult și am plătit o sumă frumușică pe aceste reparații. Toate cheltuielile au fost suportate din buzunarul meu dar mă bucur că am dat peste persoane cunoscătoare care m-au ajutat și m-au sfătuit să fac cele mai bune alegeri.

You may also like

18 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.