Cum să ne alegem corpurile de iluminat în funcție de încăpere

Obiectele de mobilier compun o locuință, însă lumina este cea care le definește și le pune în valoare. Lumina este un factor esențial în decorul casei, pe care trebuie să-l alegem cu grijă. Există corpuri de iluminat care se pliază nevoilor noastre și care se adapteză camerei de zi, biroului ori dormitorului pe care urmează să le lumineze.

Alegerea corpurilor de iluminat în funcție de rolul său funcțional și decorativ

Banalul bec de odihinioară a devenit o amintire pentru mulți dintre noi. Piața de produse destinate corpurilor de iluminat este plină de o varietate de modele din care putem alege ceea ce ne place. Corpuri de iluminat moderne ne pot satisface dorința de a ne bucura de lumina ideală. Lumina din dormitor nu trebuie să fie una foarte puternică.

Un lampadar sau o veioză, situate la capul patului, sunt ideale în orice dormitor. Pentru birou avem nevoie de o lumină puternică. Alegem acele corpuri de iluminat elegante care să ne asigure necesarul de lumina pe durata întregii zile. În living putem alege spoturi cu led, un candelabru deosebit sau o plafonieră modernă. În camerele de zi obișnuim să petrecem mai mult timp, putem alege să combinăm corpuri de iluminat sau să alegem unul singur care să lumineze suficient camera. La birou se impune să alegem corpuri de iluminat mai elegante, în timp ce în camera copilului putem alege acele obiecte vesele care să fie plăcute pentru cei mici și care pot fi adaptate în funcție de momentul zilei.

Criterii de alegere a corpurilor de iluminat

Când decidem să investim în corpuri de iluminat trebuie să ținem cont de necesarul de lumină și de dimensiunea încăperii. Înălțimea camerei este un criteriu deloc de neglijat. Alegem corpuri de iluminat raportandu-ne și la tipul de cameră pe care urmează să îl lumineze. Consumul acestora este un criteriu de bază în alegerea acestora. Pentru că ne gândim să facem economii, alegem acele obiecte care să aibă un consum cât mai redus. Materialele din care acestea sunt realizate reprezintă un alt criteriu de care ținem cont. Corpurile de iluminat trebuie să completeze aspectul decorului oricărei încăperi.

Corpuri de iluminat în funcție de stilul casei

Piața produselor destinate căminului nostru este plină de corpuri de iluminat care pot fi aplicate pe diverse suprafețe și zone. Putem alege corpuri de iluminat suspendate, ideale zonei livingului sau bucătăriei. Pentru perete alegem lampe ce se montează pe acesta, putând fi alese în zona de hol, baie, dormitor sau sufragerie. Spotul este ideal în orice încăpere, chiar și în bucătărie sau mansardă. Corpurile de iluminat pentru podea cuprind lămpi care conferă lumina doar a zonei în care se află amplasate. Stilul arhitectural al casei ne ajută să alegem cele mai potrivite corpuri de iluminat. Distingem stilul clasic, vintage, rustic, sau de birou. Pentru a crea un ambient cât mai plăcut, optăm pentru acele corpuri de iluminat care să completeze întreaga casă.

You may also like

23 de comentarii

  1. Sunt atatea variante frumoase in ziua de astazi, ca ne e greu sa alegem obiectiv. Eu mereu incerc sa ma gandesc la practicabilitate si apoi la aspect.

  2. Intotdeauna trebuie sa ne orientam dupa niste criterii, subiective si tehnice, atunci cand lucram la decorarea casei. Corpurile de iluminat – o decizie grea la alegere, data fiind vasta oferta care exista pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.