Linte roșie cu năut și piept de pui marinat

Gătitul este una din pasiunile mele și astăzi vreau să vă prezint o rețetă care mie îmi place tare mult. Am descoperit destul de recent lintea și îmi place s-o folosesc în mâncăruri, dar și în salată. Are un gust plăcut, nu îngrașă și este foarte sănătoasă. Eu am folosit linte rosie de la Vitamix( marcă proprie Spring Markt) și o cutie de năut.

Lintea roșie face parte din familia leguminoaselor şi este considerată una dintre cele mai bogate surse de proteine alături de soia, fasole şi mazăre. Este o sursă excelentă de minerale, precum fosforul, fierul, zincul şi magneziul. Persoanele care doresc să scadă în greutate trebuie să consume linte, deoarece aduce în organism minerale importante, vitamine din complexul B și proteine complete fără aport de grăsimi.

Pregătirea garniturii de linte roșie cu năut

Ingrediente necesare  250 gr de linte rosie Spring Markt

o cutie de năut

o ceapă medie

un ardei roșu

o lingură ulei

o linguriță pastă de tomate(opțional)

Se pune pe foc tigaia cu o lingură de ulei și cânt acesta este încins se adaugă ceapa tăiată și ardeiul roșu. Ambele sunt tăiate mărunt. Se lasă 5 minute la foc mic și apoi se adaugă lintea și năutul. Eu folosesc năut la cutie pentru că nu am reușit până acum să fierb singură năutul. Am dat greș de 2 ori și am pierdut foarte mult timp cu fierberea lui. Este foarte gustos și potrivit chiar și în salate. Lăsăm încă 2 minute pe foc totul să prăjim puțin.

Am adăugat treptat apă cam câte o cană. De preferat să adăugăm câte puțin pentru a fi sigură că aceasta este absorbită. Lintea absoarbe apa și devine ușor făinoasă. Lintea de la Spring Markt mi-a plăcut cum s-a comportat la fiert. Nu s-a descompus complet. Pentru un gust mai bun am adăugat și o șinguriță de pastă de tomate și am asezonat totul cu sare și piper după gust. De preferat să nu folosiți multă sare pentru că sosul de soia de la carne este sărat.

Piept de pui marinat

Am tăiat jumătate de piept de pui bucăți mici și le-am pus într-un castron cu 3 linguri de sos de soia, o lingură de ulei, o bucățică micuță de ghimbir rasă și 2 căței de usturoi pisați. Eu le-am acoperit și le-am lăsat la frigider 30 de minute.

Le-am pus apoi într-o tigaie antiaderentă și am tras puiul la tigaie pentru câteva minute. Sosul de soia este sărat și nu este nevoie să mai adăugați sare. Poate că vi se va părea ușor sărată mâncarea și din acest motiv garnitura trebuie ușor mai nesărată.

Cam așa a arătat farfuria finală. Nu sunt master chef să mă pricep la aranjarea în farfurie, dar vă asigur că a fost delicios. Este o mâncare care are nevoie de preparare și gătire de maxim o oră. Este foarte sățioasă și sănătoasă și p alternativă bună pentru a diversifica mâncarea pe care o serviți în mod normal.

Voi ați mâncat linte până acum? Ce părere aveți de această rețetă?

You may also like

13 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *