Cum alegem pensula potrivită?

Aplicarea machiajului este din ce în ce mai mult văzută ca o artă. Bineînțeles că aplicarea unui make-up profesional presupune un anumit set de cunoștințe, dexteritate și chiar talent. Alegerea produselor de înfrumusețare este un alt aspect căruia ar trebui să-i acordați atenție pentru că joacă un rol primordial în întregul proces.

Având în vedere gama de pensule de machiaj pe care le puteți găsi în magazine, rețineți că ceea ce contează cu adevărat este să alegeți produsele care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră în funcție de preferințe și în funcție de look-ul care vă avantajează cel mai mult.

Sfaturi care trebuie luate în considerare în alegerea pensulelor pentru machiaj

Există o gamă largă de pensule machiaj profesionale atât în magazine fizice, cât și online, pe diverse site-uri. Tocmai datorită unei game extinse din punct de vedere al brand-urilor care le produc și comercializează, al tipurilor de pensule și al prețului este posibil să ajungeți într-o mare confuzie în alegerea celei de care aveți nevoie.

În primul rând este important să atingeți peria pentru că pensulele de machiaj moi vor fi mai blânde cu pielea și vor fi și mai ușor de folosit pentru că astfel culoarea va fi aplicată mult mai uniform. Mai mult decât atât, trebuie să țineți cont de greutatea și lungimea mânerului pentru a vă asigura că puteți lucra fără disconfort.

Rețineți că tipurile de pensule variază și acest lucru face ca aplicarea să fie una diferită. În cazul pensulelor din păr natural finisajul este unul uniform, în timp ce pensulele din păr sintetic sunt mult mai potrivite în aplicarea machiajului lichid.

Căutați pensule de machiaj ușor de curățat. Este important să vă păstrați instrumentele de machiaj curate și în cele mai bune condiții pentru a vă asigura că acestea vor aplica machiajul în mod optim și totodată pentru a preveni răspândirea bacteriilor. Există pensule de machiaj care pot fi achiziționate cu tot cu o soluție specială pentru curățare.

Nu alegeți numai ținând cont de preț pentru că, într-adevăr, unele pensule sunt mai scumpe decât altele, dar acest aspect cu siguranță are și o justificare din punctul de vedere al calității sau chiar din punct de vedere al altor beneficii. Nu vă descurajați din cauza prețului, alegeți cele mai bune pensule după ce vă informați amănunțit cu privire la calitate de la persoane cu experiență, care vă pot ajuta și să economisiți bani pe termen lung.

Cele mai des utilizate pensule de către make-up artiști sunt:

Pensula pentru fondul de ten

Cea mai bună aplicare a fondului de ten se poate realiza cu o pensulă și astfel aspectul conferit este unul mai natural. Fondul de ten se poate aplica și un burețel pentru machiaj. Pensula perfectă pentru aplicarea fondului de ten este o pensulă cu un maner suficient de lung. Pensula trebuie să fie deasă, moale și mare.

 Pensula pentru blush

Modul în care este aplicat blush-ul poate face diferența dintre un machiaj profesional reușit și unul mai puțin reușit. Datorită formei pensulei, blush-ul este uniformizat mult mai bine, accentuează pomeții, dar nu într-un mod excesiv. Pentru a conferi echilibru fizionomiei, această pensula vă va ajuta cel mai mult.

Pensula pentru aplicarea pudrei

Este o pensulă cu perii denși care ajută la aplicarea exactă a cantității de produs necesară, iar miscările circulare necesare pentru a aplica pudra pe suprafața feței sunt mult mai la îndemână. Pensula stufoasă pentru aplicarea pudrei poate fi utilizată atât pentru aplicarea pudrei normale sau compacte, precum și pentru aplicarea oricărui alt tip de pudră, fond de ten sau bronzer.

Pensula pentru fardul de pleoape

În această categorie se regăsesc o multitudine de pensule. Aceasta trebuie să fie moale, cu o formă compactă și ușor alungită spre vârf. Vârful este creat tocmai pentru a absorbi o cantitate perfectă de fard care persistă un timp îndelungat pe pleoapă. Pentru o aplicare mai bună este cel mai bine să fie utilizată o pensulă cu peri naturali, pentru că este potrivită pentru obținerea umbrelor pe care vi le doriți.

You may also like

17 comentarii

  1. Recunosc ca nu folosesc atat de multe pensule pentru machiaj. Nu stiu daca pentru fondul de ten as putea sa ma obisnuiesc sa folosesc pensul, dar indiferent pentru ce este destinata, aceasta trebuie sa fie de calitate

  2. Eu recunosc ca mi-am cumparat mai multe seturi de pensule de pe siteurile chinezesti si de unele am fost multumita si de altele nu, dar am tinut cont de recomandari atunci cand le-am luat.

  3. Pensulele astea cred ca sunt foarte potrivite celor care se machiaza detaliat zilnic. Eu, una, care folosesc doar ruj de cele mai multe ori, am nevoie doar de o pensula pentru fardul de obraz, pe care il aplic la un machiaj de seara. In rest, folosesc degetele din dotare.

  4. Niciodată nu m-am descurcat cu pensulele… Mereu mi-a fost greu să țin minte fiecare ce face :))) abia acum încep încet încet să mă învăț cum se face treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.