Încălțăminte potrivită pentru zăpadă

Suntem în a doua lună de iarnă, dar zăpada și-a făcut apariția de puțin timp în orașul meu. Am un feeling că zăpadă va mai fi și că gerul nu se va lăsa dus așa ușor. Peste frig nu putem trece decât dacă ne îmbrăcăm corespunzător și alegem încălțămintea potrivită. Dacă în cazul hainelor putem apela la diverse trucuri precum bluze termice sau pulovere groase și în cazul încălțămintei putem să urmărim câteva aspecte.

Aspecte urmărite la încălțămintea de iarnă

Încălțămintea de ianră nu se alege la întâmplare. Avem nevoie să ne ghidăm după câteva aspecte pentru a nu avea de suferit. Vreau să enumăr câteva detalii de care eu țin cont atunci când îmi aleg o pereche de încălțăminte și sper să vă ajute și pe voi.

  • interior îmblănit – acesta este responsabil cu căldura picioarelor. Nici nu concep ca o încălțăminte de iarnă să nu fie îmblănită. În felul ăsta frigul este ocolit. Frigul începe de la picioare și dacă la picioare ne este cald, atunci este perfect. În categoria snow boots am găsit modelele pe care eu mi le-aș fi dorit și care sunt potrivite pentru zăpadă.
  • să fie impermeabili umezeala la picioare nu este tocmai bună. Eu port de obicei UGG-uri pentru că sunt foarte practice și călduroase. Singurul lor dezavantaj este că se udă. Atunci când este proaspăt nins sau când este umezeală nu-i port. În rest, apelez cu încredere la ei pentru că știu că îmi oferă acel confort termic de care am nevoie. Recunosc că îi port și când este zăpadă proaspătă dacă știu că nu umblu foarte mult pe afară ca să stau cumva udă la picioare
  • exterior plăcut – este ultimul aspect pe care îl caut la o pereche de încălțăminte. De cele mai multe ori apelez la black snow boots pentru că acestea sunt mai ușor de asortat. Nu schimb zilnic cizmele și tocmai din acest motiv o pereche de cizme negre este potrivită pentru aproape orice ținută. Mai rar, apelez și la white snow boots și asta doar când este zăpadă. Îmi place să le scufund în zăpadă și să nu se mai distingă cizmele de zăpadă. Singurul lor dezavantaj este că se murdăresc destul de ușor. Totul ține de preferințe și de cât de multe perechi de încălțăminte vă doriți.

Mie îmi place să am mai multe perechi de încălțăminte pe care să le schimb. Nu le schimb zilnic, dar îmi place să am de schimb în cazul în care mi se udă, strică sau au nevoie de o pereche de încălțăminte de iarnă mai elegantă. Niciodată nu se știe când am nevoie de ele.

Voi la ce aspecte sunteți atente când vă alegeți încălțămintea de iarnă?

You may also like

12 comentarii

  1. WOW! Sunt foarte dragute si deosebit de calduroase! Iarna nu folosesc cizmulite din piele intoarsa, desi imi plac foarte mult. Deasemeni, ador sa port tocuri, mai ales ca sunt foarte mica si am si multe kg. in plus. Asa ca, desi ma chinui un pic cand e gheata, cizmulitele mele au totdeauna cativa centimetri de toc.
    Sa ai o iarna plina de bucurii si multe cizme pe care sa le porti mereu cu placere!

  2. Nici eu nu ma ghidez dupa aspectul exterior cand aleg incaltamintea de iarna. Nu are nicio importanta atata timp cat tin de cald si nu ajung cu picioarele ude acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.