Cum să ai o manichiură impecabilă minim 2 săptămâni

Manichiura trebuie să fie perfectă în orice moment al zilei și nu ar trebui să ne mai lovim de ojă sărită, ciobită sau cu cuticule uscate. Acum sunt atât de multe metode prin care ne putem întreține unghiile pentru o perioada lungă de timp și mai sunt și trucuri rapide care sunt eficiente. Eu vă povestesc astăzi despre modul în care îmi mențin eu unghiile perfecte 2 săptămâni. În cazul în care unghiile sunt sănătoase, aceasta poate ține și mai mult de 3 săptămâni.

Realizarea manichiurii cu oje semipermanente

Manichiura semipermanentă poate părea destul de greu de făcut la început. În realitate ai nevoie de câteva produse cu ajutorul cărora poți obține o manichiura de vis. Găsiți pe Amalia.ro kituri speciale pentru manichiura pe care le puteți folosi în realizarea manichiurii. In primul rând este nevoie de o lampă cu ajutorul căreia se usucă oja și se fixează pe unghii. Oja semipermanentă se usucă doar la lampă și până când nu este băgată la lampă se poate lucra în fel și chip cu ea pentru ca nu se usucă. Tocmai din acest motiv, ea poate fi folosită până la ultima picătură fără a exista riscul de a se usca, îngroșa, etc. Una dintre condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru a ne putea bucura de ea este să nu fie folosită în fața lămpii. Dacă este folosită în fața lămpii, razele acesteia o vor face să se usuce și să nu mai fie bună.

În afară de lampă avem nevoie de un kit pentru curățarea și aranjarea unghiei. Cu ajutorul ei ne aranjăm cuticulele și dam unghiei forma dorită. Poate părea ușor dificil la început, dar cu timpul ni se da mâna și ne obisnuim. Ne-ar fi de ajutor un buffer cu ajutorul căruia să pilim ușor suprafața unghiei pentru a adera mai bine oja. După acest pas urmează să aplicăm base coat-ul pe unghie. Se aplică într-un strat subțire doar cât să acoperim întreaga suprafață a unghiei. Acesta se usucă la lampa așa că putem aplica la toată mâna și să lăsam 30 sec mâna la lampa pentru a se usca.

PONT: Toate aceste produse sunt lipicioase așa că ar fi de preferat să avem grijă ca nu cumva să ne atingem de ceva pentru că se pun foarte ușor scame, praf, etc. Ar fi de preferat să ne dedicam timpul doar acestei activități.

Următorul pas ar fi aplicarea ojei semipermanente. Aceasta trebuie aplicată puțin câte puțin. Nu luați foarte mult produs din prima pentru că aceasta se va duce pe marginile unghiei și se va vedea destul de inestetic când va crește puțin unghia. Trebuie luat produs puțin câte puțin până în momentul în care unghia are oja uniformizată frumos. În funcție de opacitatea ojei se poate aplica un strat sau două. Eu recunosc că prefer două straturi pentru că în felul ăsta unghia se întărește și capătă o rezistență mai bună.

În felul ăsta sunt convinsă că oja se va vedea frumos pentru că este distribuită uniform și unghia se va întări. Fiecare strat de ojă trebuie băgat la lampă pentru că altfel nu se usucă. În momentul în care am uscat ultimul strat de ojă, putem aplica top coat-ul care oferă un luciu frumos și permanent unghiei după care se bagă din nou la lampă. Sunt și top coat-uri mate care îi lasă unghiei acel aspect mat pe toată perioada purtării manichiuri respective. Pentru că în acest moment unghia este lipicioasă, avem nevoie de un degresant care să curețe unghia și care să îi lase acel aspect plăcut.

Aceștia sunt toți pașii care trebuiesc urmăriți în realizarea unei manichiuri de durată. Pentru pasionatele manichiurilor elaborate se pot folosi ștrasuri, desene, gradient, diverse abtipilduri, etc.

Voi cum preferați să vă purtați unghiile? Vi se pare greu de făcut manichiura semipermanentă?

You may also like

15 comentarii

  1. Din pacate, nu ma descurc cu un kit de acest fel pentru realizarea unei manichiuri frumoase. Am tot citit despre kiturile acestea și mi-am făcut o opinie favorabila despre ele. Culorile ojelor semipermanente și rezistanta lor sunt de reținut.

  2. Am hotărât și eu sa renunț la gel, atât din cauza costurilor cât mai ales în ceea ce privește programările și timpul liber. În curând îmi voi comanda și eu un kit împreună cu o noua lampă. Foarte util articolul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.