Cum alegem corect jucăriile în funcție de vârstă copilului

Deși cunoaștem preferințele copiilor noștri în materie de jucării, ceea ce copii noștri își doresc nu este întotdeauna ceea ce ar trebui să le oferim. O jucărie este un obiect în care trebuie să avem încredere că este sigură. O jucărie pentru a fi îndrăgită nu trebuie să fie cea mai spectaculoasă, să scoată sunete sau să aibă lumini. Majoritatea jucăriilor sunt prevăzute cu lumini și sunete tocmai pentru a fi atrăgătoare pentru copii. Acest aspect îi și plictisește pe copii. Vârsta copilului este criteriul cel mai important de selecție a jucăriilor. În funcție de vârstă copilului vom alege o jucărie care să îi stârnească curiozitatea. Eticheta produsului sau descrierea de pe site, în cazul magazinelor online, sunt primele aspecte care ne oferă o educație cu privire la vârsta pentru care este destinată jucăria respectivă. Jucăriile din lemn au reușit să câștige teren în ultima perioadă în fața jucăriei obișnuite.

Importanța jucăriilor pentru copii

Copiii au la dispoziție cea mai ușoară modalitate de a învața lucruri noi. Prin joacă, ei reușesc să învețe culorile, formele geometrice și literele. Copiii sunt mari iubitori de animale. Câinele, pisica și calul sunt în topul preferințelor celor mici. Un căluț din lemn este genul de dar pe care copiii îl adoră. Calitățile pe care și le dovedesc încă din primii ani de viată țin de creativitate, dezvoltarea inteligenței, dezvoltarea memoriei și a perspicacității, deprinderea abilităților și a îndemânarii. Copiii au la dispoziție ca materie primă jucăriile. Acestea reușesc să fie parte din viața lor. Cu ajutorul lor pot face activități minunate care să le antreneze imaginația și să îi facă cât mai energici.

Alege jucăriile în mod corect

Vârstă este primul criteriu care ne ajută să facem alegerea potrivită. Pentru copii de vârstă mai mică putem alege jucării de îndemânare. Cuburile din lemn au fost jucăriile copilăriei noastre. Pentru copiii noștri putem alege cuburi din lemn colorate care îi vor ajuta să devină mari constructori. Cu ajutorul unor astfel de jucării vor învața să devină mai ordonați și mai organizăti. Nu trebuie să uităm că jucăriile nu sunt doar pentru jucat și împrăștiat prin casă, tot în sarcina copiilor trebuie să revină și strângerea lor.

Un alt criteriu important de care trebuie să ținem cont este sexul copiilor. Alegem jucării pentru fete sau băieți, în funcție de tabăra din care fac parte. Nici preferințele copiilor pentru o anumită jucărie nu sunt de neglijat. Un puzzle cu piese din lemn este ideal pentru fete, dar și pentru băieți. De la vârsta de 3 ani putem să le oferim un astfel de joc, dar va trebui și să ținem cont de gradul de dificultate al puzzle-ului. De la vârsta de 4 ani, copiii își pot exprima mai ușor preferințele. Astfel, va trebui să ținem cont și de acest aspect. De preferat sunt jocurile educative pe care le puteți juca împreună. Astfel o jucărie din lemn va contribui la crearea unei relații speciale între noi și copil. Jucăriile sunt importante pentru copiii nostri. De aceea, este bine să le oferim ce este mai bun fără a avea temeri.

De ce țineți cont când alegeți jucăriile pentru copii?

You may also like

16 comentarii

  1. Ma ghidez mereu dupa varsta daca e vorba de un lego sau un puzzle, de exemplu. La masini si tractoare nu tin cont, pe toate scrie 3+, dar el e foarte pasionat. Ce sa fac, sa nu-l mai las sa se joace cu masinile? Sub supraveghere, pentru ca se pot dezasambla in bucati mai mici (de exemplu pot iesi rotile), il las sa se joace cu orice jucarie doreste.

  2. Alegerea jucariilor pentru copii e o treaba destul de cmplicata. Jucariile le stimuleaza creativitatea, le dezvolta inteligenta si perspicacitatea, pregatindu-i pentru viata de adult. Din pacate, nu multi parinti realizeaza aceste lucruri, iar n ultimul timp multi prefera sa le puna in mana fel de fel de gadgeturi.

  3. În primul rând de vârstă apoi de materialul din care sunt făcute și apoi de aspect. jucăriile ocupă un loc foarte important în dezvoltarea copilului de aceea, timpul și atenția acordate alegerii acestora trebuie să fie pe măsură.
    Cel din lemn sunt preferate pentru siguranță dat și sentimentul de căldură pe care îl oferă lemnul.

  4. Ii aleg jucăriile pe care consider că il atrag… având băiețel stiu ca ii plac mult masinutele si este foarte fericit cabd primește una! Ii plac si tobele sau cărțile cu animalute colorate dar si jucariile cu Mickey Mouse! Cum ai spus so tu… depinde de varsta iar preferințele se tot schimba cu cat cresc si isi gasesc noi pasiuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.