Avantajele locuitului la curte

Pare a fi o alegere grea să locuim la curte. Însă, cu toții ne dorim la un moment dat mai mult spațiu. Un apartament face parte dintr un bloc, unde noi nu ne alegem vecinii. Ne putem confrunta cu zgomotele vecinilor, pretențiile lor din partea noastră de a nu deranja, plus alte incidente nedorite. Viața la comun poate atrage foarte multe neplăceri. Cea mai bună alternativă este o casă. Când vrei să arate într-un mod aparte, cea mai bună soluție este să optezi pentru construcția unei case de la 0.

Sfaturi pentru alegerea unui teren de casă

Atunci când doriți să cumpărați un teren, trebuie să vă asigurați că străzile sunt asfaltate. Faceți o scurtă analiză a zonei unde doriți să construiți casa și asigurați-vă că vă veți bucura de utilități complete. Este bine dacă găsiți un teren de casă într-o zonă care este în plină dezvoltare. Dacă găsiți un teren situat în apropierea orașului cu atât mai bine. Dacă ai acces la mijloacele de transport în comun este un alt avantaj major care îți influențează decizia de cumpărare a casei.

Avantajele locuitului la curte

Primul și cel mai mare avantaj al locuitului la curte este că poți să îți construiești locuința după bunul tău plac. Dacă nu ai de gând să investești sume mari în casă, află că poti ridica pereții unei case din OSB. Este ieftin și practic, comparativ cu alte materiale de construcție a unei case. Ideal și pentru anexele din curte, cu ajutorul său se pot ridica anexele mai mici de tipul magaziilor. Locuitorii la curte aduce o serie de avantaje cum ar fi creșterea unor animale.
Din cherestea se poate construi un coteț de păsări unde acestea vor avea propria lor locuință.

Faptul că ai parte de un teren îți este de folos pentru că îți poți amenaja o grădină. Aici poți crea un spațiu de petrecere a timpului liber. Cu siguranță musafirii tăi vor fi bucuroși să iasă la un grătar în grădina casei tale. Dacă grădinăritul este o pasiune veți putea să îl cultivați și mai mult în propria curte. Poți planta pomi și floricele. La curte te poți bucura de apa din fântâna proprie. Ai parte de apă gratis, de aer curat și răcoare în curtea ta. Un alt avantaj al construcției unei case constă în faptul că nu vei mai avea grija locului de parcare. În curtea ta ești liber să poți amenaja după bunul tău plac. Poți renova și repara după cum îți dorești fără a deranja vecinii cu zgomotul. Poți să construiești casa visurilor tale după un proiect unic, al tău. Ai oportunitatea de a face schimbări, de a vopsi sau de a înlocui gardul sau orice îți trece prin minte să faci, fără a cere consimțământul altei persoane.

Cum vi se pare ideea de a locui la curte?

You may also like

7 comentarii

  1. Eu locuiesc la curte si imi place foarte mult, mai ales pentru faptul ca pot avea animale de companie. (Mama nu suporta animalele in casa) :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.